Изложба слика и фотографија Вукице Микаче и Дејана С. Богојевића

16. август 2019.

Народна библиотека Брус поводом Дана општине Брус, 16. августа 2019. године је организовала изложбу слика и фотографија Вукице Микаче и Дејана С. Богојевића. Изложбу је отворила заменица председника општине Брус Јасмина Савић, а потом се присутнима обратила и Наташа Јеличић директор Народне библиотеке Брус. У програму су учествовали глумица Весна Станковић, која је говорила стихове уз музичку пратњу на гитари Вукашина Максимовића, док су Емина Миљковић Тодоровић и Далибор Ђокић представили ауторе изложбе.

Вукица Микача је уметник фотографије, члан Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије, угледни портретиста и позоришни фотограф, добитник многобројних признања. Излагала је широм Европе и света, а у Брусу се представила фотографијама портрета глумаца, огледала и натура морта.

Дејан С. Богојевић је сликар и мултимедијални уметник, такође члан УЛУПУДС – а и сликарско-графичке секције. Излагао је самостално и колективно широм целе планете и добитник је значајних признања. Изложени радови су му комбинована техника цртежа, пастел, рељеф, акрил, фотографија.

Изложба је отворена до 29. августа.