Омладински центар Брус

19. мај 2020.

Сарадња Народне библиотеке Брус и удружења грађана „Омладински центар“ Брус.

Народна библиотека Брус сарађује са удружењем грађана Омладински центар Брус из Бруса дуги низ година. Захваљујући Народној библиотеци Брус, удружење грађана Омладински центар Брус, реализовало je неколико значајних пројеката који су важни за нашу локалну заједницу.

Августа месеца 2016. године реализован је међународно-волонтерски пројекат „ИзБРУСи свој први графит“ у трајању од 12 дана и присуствовало је 12 волонтера из целог света. Уз сарадњу са локалним волонтерима и оствареном партнерству са Народном библиотеком Брус, окречене су две просторије у Библиотеци од стране домаћих и страних волонтера.

Октобра месеца 2016. године, реализован је још један волонтерски пројекат под називом „Ми кројимо своју будућност.“ Народна библиотека Брус је сарађивала и на овом пројекту са Омладинским центром Брус који је осмислио и реализовао радоницу под истоименим називом.

Локална иницијатива „Брус и ја“ реализована је јуна месеца 2018. године у оквиру „Гласа младих у демократским процесима.“ Захваљујући Народнoj библиотеци Брус, омогућено је снимање видео-спота у просторијама библиотеке под називом „Перспектива младих у Брусу.“ Прилог је постављен на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=GYDjsNhDZUE.