Народна библиотека Брус јуче je обележила 152 године постојања

1. децембар 2023.

У читаоници Народне библиотеке Брус пред многобројном публиком, нашим читаоцима-корисницима библиотечке делатности, пријатељима, сарадницима, представницима локалне самоуправе јуче смо промоцијом романа „Глад гладних“ прожетом емотивном и истински лепом поезијом аутора Јасмине Јанковић обележили 152. рођендан Народне бибилотеке Брус.

Захваљујемо се онима који нам током свих ових година несебично пружају помоћ и подршку, који за нас увек имају слуха, и који су нам ветар у леђа за сваку идеју, активност, план, а то је оснивач наше Установе, Општина Брус, и њено руководство.

Захвалност упућујемо и нашим сарадницима без којих реализација свакодневних активности не би била потпуна и целовита. Велико хвала и медијима који су ту да испрате све активности бруске Библиотеке и њиховим промовисањем заједно допремо до сваког појединца наше локалне заједнице и приволимо књизи и Библиотеци.

У наредном периоду нам је намера да Библиотеку у данашњем, савременом, свету и њен начин рада осавременимо и модернизујемо, да интензивирамо активности, промоције, књижевне вечери, радионице, трибине, поетске часове, обуке, семинаре и све оно чиме ћемо књигу приближити свима, са стављањем посебног акцента на децу, њихова интересовања и њихове потребе.

Хвала свима који су јуче били са нама, и велико хвала онима који из оправнаних разлога нису могли да се одазову позиву али су нас се сетили и искреним срцем упутили Народној библиотеци Брус и њеном колективу најлепше жеље уз честитке!

Телевизијски прилог је презует од РТВ Брус, слике су из наших, библиотечких, објектива и објектива сараднице Тамаре Петровић која уређује сајт www.bruskikofer.rs.