Горан Минић

20. децембар 2023.

Рођен 1947. године у Брусу, у знаку броја седам, по животном опредељењу новинар. Основну школу и Гимназију учио у Брусу, а Вишу педагошку у Крушевцу.

Вишеструко награђиван за радио и ТВ репортаже на домаћим и међународним фестивалима. Носилац је повеље Лаза Костић и златног прстена Удружења новинара Србије за радио репортажу.

Двоструки је победник 20. фестивала Удружења радио станица Србијеу Сокобањи. На међународном фестивалу „Профест“ , са учешћем представника из 14 земаља награђиван је три године за редом,по једно прво и друго место, и једна специјална повеља.

У два наврата у Крушевцу је освојио једно прво и једно треће место за поетска остварења, а у 2019. години је његова књига „Казивања о Кривој Реци копаоничкој“ проглашена за књигу године Удружења песника Србије. На југословенском фестивалу у Сарајеву 1986. године је освојио 4. место за радио репортажу коју су тада откупили Радио Сарајево, Радио Београд, Радио Загреб и Радио Нови Сад.

Само неколико дана пред одлазак у пензију је освојио на интернационалном фестивалу у Апатину, у апсолутној категорији ( радио, тв и штампани медији) друго место и сребрну статуу богиње Нике.

До данас је објавио више прозних и поетских књига, а најактуелнији, овогодишњи, наслов је „Било једном у Брусу“. Прва збирка песама „Трагања по души“ објавњена је давне 1996. године.