Србија без баријера!

29. април 2024.

Радујемо се што је Народна библиотека Брус узета као пример и део је пројекта и кампање „Србија без баријера“. Драго нам је што имамо прилику и могућност да са нашим пријатељима из Друштва МНРЛ „Пчелица“ Брус сарађујемо, унапређујемо и надограђујемо дугогодишње пријатељство.

Наиме, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања – Сектор за заштиту особа са инвалидитетом у јануару 2020. године покренуо је, у сарадњи са Националном организацијом особа са инвалидитетом Србије, кровном организацијом инвалидског покрета у Републици Србији, kампању „СРБИЈА БЕЗ БАРИЈЕРА”.

Кампања је осмишљена како би се појединачне активности које се реализују ради унапређења положаја особа са инвалидитетом одвијале под заједничким слоганом и препознатљивим визуелним идентитетом, као што су постављање рампи на објектима јавне намене, реконструкције и опремања објеката за особе са инвалидитетом, обележавање значајних датума инвалидског покрета, разнолике радионице и друго.

Kако би се особама са инвалидитетом омогућило уживање грађанских, социјалних и културних права, уз пуно поштовање њиховог достојанства и индивидуалне аутономије, и обезбедила пуна и ефективна партиципација у свим областима друштвеног живота, Министарство је подржало реализацију бројних и тематски различитих пројеката.

Ми као озбиљна Установа културе у нашем месту се истински залажемо да разумемо и подржимо наше „Пчелице“ и то чинимо пуним срцем.

За „СРБИЈУ БЕЗ БАРИЈЕРА“!

Народна библиотека Брус

П.С. Логои и део текста у вези пројекта су преузети са сајта Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а фотографија са фејсбук странице Савеза МНРО Србија.

Више о кампањи можете сазнати на већ поменутом сајту, чији је линк:

https://www.minrzs.gov.rs/sr/aktuelnosti/kampanja-srbija-bez-barijera